Sweden GP, omg. 3

För två veckor sedan sköts andra omgången av Sweden GP i Trollhättan och nu var det den tredje omgången i Eskilstuna. Uppladdningen bestod mestadels av plugg inför terminens sista tenta; Kredit- och Valutamarknaden.


Varken Hannover eller Trollhättan var någon höjdare i liggande men denna helg sköt jag ett snäpp bättre. I lördagens 60 skott liggande sköt jag en stabil match på 615,7 i kluriga ljusförutsättningar. Dock räckte det inte till någon final då det var bra resultat över lag denna dag.

Liggen fortsatte fungera bra under söndagen med 395 poäng. Tyvärr inleddes matchen med fortsatt strul i knä. Med en start på 379 poäng så blir uppförsbacken tung och därför var en bra liggande skjutning välkommen. I stående så fungerade det bra till en början men sen fick jag problem med balansen i ställningen och ett par skott stack iväg och kostade för mycket. Summerades för 369 poäng i stående och 1143 poäng totalt.

1143 poäng räckte till en femteplats i grundomgången och därmed final. Väl där fortsatte knä att strula följt av en stark upphämtning i liggande och en helt okej stående skjutning. Tyvärr var jag för långt efter redan i knä för att kunna konkurrera om några pallplatser och jag slutade istället på en femteplats även i finalen.

Nu väntar veckors tävlingsuppehåll för att i mitten av juli komma tillbaka till Eskilstuna för att skjuta SM.