Sweden GP omg.1

Äntligen dags för premiär på 50m och årets första helmatch! Osäkerhet i ställningarna och uppladdning i from av begravning dagen innan gjorde mig inte jättetaggad tyvärr men det slutade ganska okej ändå.

Sweden GP är den relativt nya tävlingen som förbundet införde för ett par år sedan där det skjuts tre stycken grundomgångar och sedan en slutlig final. Man samlar på sig poäng efter sina placeringar i både grundomgången och finalen varje tävling för att sedan tävla om prispengar och resepengar till internationella tävlingar. Detta är den enda större tävlingen i Sverige där det faktiskt går att vinna några prispengar över huvud taget vilket är synd då det borde vara fler.

Som brukligt inleddes matchen med knästående där jag på träning haft stora problem med stabiliteten och hur rekylen beter sig. Tyvärr blev det så även denna dag då jag inte fick någon ordning på det förrän mot slutet. Då hittade jag på vilket sätt jag skulle spänna av i axlar, armar och ryggslut för att absorbera rekylen på bästa sätt. Slutade på 378 poäng vilket inte alls är bra.

I efterföljande liggande så gick skyttet bättre än vad ställningen kändes. Jag inledde denna säsong med en ny liggandeställning och det har varit mycket jobb med att känna mig bekväm i denna, något som jag inte är klar med än. Sett över hela skjutningen så var det ganska många bra tior men också lite för många nior där några av dem blev lite för dåliga för att jag ska vara nöjd. 392 poäng är inte dåligt men det är ändå lite för lite poäng för att jag ska vara nöjd! Dessutom är jag inte alls nöjd med hur ställningen kändes så det blir fortsatt jobb med det framöver.

Tack vare ett bra stående skytte på 374 poäng räddade jag upp matchen lite. Både ställningen och skyttet fungerade bra där också många av detaljerna satt. Slutade totalt på 1144 poäng vilket är lite lågt men med taskiga förberedelser så var det ändå okej denna dag. Det blev en tredjeplats i grundomgången med detta resultat.

I finalen jobbade jag vidare med skjutställningen i knästående och sköt riktigt bra här vilket var väldigt roligt. Liggande var sådär och sedan sköt jag fortsatt bra i stående. Tidigare år har just stående varit mitt stora bekymmer då jag skjutit bra i knä och ligg men sedan tappar i stående. Förra säsongen tog jag stora kliv här och det har jag fortsatt utveckla. Även om jag fortfarande skjuter bättre i knästående och liggande än jag gör i stående så får jag inte det tappet nu utan kan hänga med de bästa på ett helt annat sätt. Det syns också när jag jämför mina finalresultat från tidigare år. En över lag bra final resulterade i en tredjeplats även här och finalen är jag riktigt nöjd med då det var en klar förbättring från grundomgången.