Nationella SM, luftgevär

Säsongspremiär blev nationella SM på hemmaplan här i Linköping. Jag såg detta som en bra check på hur träningen fungerat hittills och vad som eventuellt inte fungerade. Det nationella skyttet är ju inte det jag i vanliga fall skjuter. Eftersom det nationella skyttet är lite mer komprimerat tidsmässigt blev min största utmaning blev därför tiden då jag på träning jobbat väldigt lugnt och metodiskt med alla tekniska bitar och inte alls haft något tävlingstempo.

Jag inledde skjutningen ganska bra då jag hade lite adrenalinpåslag och därför tog jag skotten aktivt och då jag var på väg in i pricken. När detta sedan la sig efter 10-15 skott blev det svårare och jag började sikta längre utan att det small vilket gjorde att jag drog ut skotten lite istället. Kombinationen av att inte vara tillräkligt aktiv samtidigt som det är lite för mycket rörelse på pipan är inte bra och det är lätt att skotten sticker iväg lite. Mot slutet så fick jag till stillahållningen bättre och då kunde jag även göra bättre skott även om jag var lite mer försiktig. Det märkts att jag inte riktigt hade tävlingsvanan i mig denna tävling. Jag har inte skjutit en luftgevärstävling sedan i mars och att jämföra det med 50m är svårt då jag har ett annat självförtroende där. Samtidigt börjar man antingen med liggande eller knästående på 50m, aldrig stående och här märks nervositeten eller anspänningen mer.

Jag fick slutligen ihop 390 poäng i heltal och 307,9 poäng i decimaler vilket jag var mycket nöjd med. Det var en bra poäng sett till vilken fas jag ligger i med träningen och att skyttet genomförandemässigt fungerade så bra som det gjorde är jag också nöjd med. Dock räckte inte detta till någon framskjuten placering utan jag fick nöja mig med en 24:e plats denna gång. Det var väl ungefär det jag räknat med också. Mitt fokus låg på att få den check jag ville ha och det fick jag. Glädjande var även att vi tog en bronsmedalj med förbundslaget, Småland, då jag fortfarande skjuter för Vimmerby.

Framöver blir det fortsatt mer träning då tävlingen LF-Open i Danmark i början av december ställs in för min del på grund av studierna. Det var oerhört jobbigt att ta det beslutet men jag hade inte så mycket annat val tyvärr…

 


Segrade gjorde Skåne och sedan är jag och Michaela representerade från Småland på 3:e plats