Final Sweden GP

Final i Sweden GP och sista större tävlingen för säsongen för min del. Lite ojämn prestation gjorde att jag inte riktigt kom upp i önskvärd nivå…


Precis som alltid så inleddes tävlandet med knästående där jag, utan att skjuta dåligt, inte fick till det där sista och jag drog ut skotten precis utanför tian och poängen ramlade iväg. Efter en mindre ställningsjustering avslutade jag med en bra 99-serie och räddade upp poängen till 385.

I liggande började jag bra och sköt bättre än jag gjort på ganska länge faktiskt men jag orkade inte riktigt med ställningsmässigt denna dag och tappade därför ut lite för många skott på slutet och landade på 391 poäng. En ganska medioker men inte helt hopplös inledning och med gott självförtroende efter den senaste tidens trend i det stående skyttet så kändes det ändå okej inför de avslutande 40 skotten.

Tyvärr stämde inte heller stående denna dag och även här blev det en medioker skjutning som inte var jättedålig men stabiliteten och känslan fanns inte där. Det var tydligt att dagsformen inte var på topp då jag fick kämpa oerhört mycket mer med skotten denna dag än vad jag gjort på skjutningarna de senaste veckorna. Landade slutligen på 365 poäng och 1141 poäng totalt. Detta räckte till en 5:e plats och därmed var det bara att ladda om för finalen.

Även finalen blev en varierande och ganska medioker tillställning. Helt okej i knästående men två åttor som förstörde lite där. Helt okej i liggande utan att vara super sen avslutade jag med en bra stående skjutning men knä och ligg hade varit lite för svaga för att det skulle hjälpa mig upp på pallen. Slutade även här på en femteplacering.

Precis som dagen var gråmulen så var även denna tävling det. Inte katastrof men ganska mediokert i alla tre ställningarna och med bara små ljusglimtar här och där så var det med ganska stor besvikelse som jag lämnade Västerås denna helg.

Eftersom detta var finalen av årets GP-serie summerades också alla tabeller vilket visade att jag totalt placerade mig på en 5:e plats i tabellen för grundomgången och en 6:e plats i finaltabellen.