Eskilstuna Open

Efter förra helgens luftgevärspremiär så var det i helgen dags för premiär på 50m inomhus i Eskilstuna. Senaste matchen på 50m sköt jag på SM sista veckan i juli förra året så det var spännande att komma igång igen.


Dagen började med en 60-ligg match som var ganska stabil rakt igenom förutom en liten dipp på slutet. Dock var det heller ingen del av matchen som var riktigt bra och därför slog det aldrig till poängmässigt utan jag stannade på 615,7 poäng vilket jag var helt okej nöjd med denna dag även om det inte var ett toppresultat. Det märktes att det har byggts upp en del spänning, förväntan och press till denna dag som allt skulle ut på en skjutning. Ställningen och genomförandet var inte som det brukar men det gick ganska bra ändå.

En lunch och lite vila senare så var det dags för helmatchen där jag inledde med att aldrig få till ställning och skytte i knästående. Det var inte dåligt men fick heller inte till det och slutade på 383 poäng. Efterföljande liggen blev betydligt bättre än liggen på förmiddagen. Jag var nu mer avspänd och kunde jobba på ett helt annat sätt. Starten var lite trevande med en 97 serie men som följdes upp av 100, 100 och 99 med slutresultat på 396 vilket var en ordentlig upphämtning från matchen i 60-ligg. I stående blev det en blandad kompott med många fina tior men också alldeles för många åttor. Jämnheten fanns inte riktigt där och jag summerades till 368.

Totalt blev det 1147, en okej poäng men jag ville lite mer! Det blev skrämmande uppenbart hur mycket mängden försäsongsträning påverkar stabiliteten i ställningarna och jämnheten i skyttet. I år har jag inte tränat lika mycket försäsong som jag gjort de senaste åren då jag varit tvungen att prioritera skolan lite mer. Är trots detta nöjd med min insats denna dag. Nästa helg väntar första omgången av Sweden GP i Sävsjö.