DM, Småland

För två veckor sedan sköt jag SM. Nu var det dags för en betydligt mindre tillställning, DM för Småland i Kalmar. Tävlingen bjöd på bra vindträning och säsongens bästa resultat.


Det var verkligen längesen jag sköt en mindre lokal tävling och jag måste säga att jag saknat det. Det är något speciellt med dessa mindre tävlingar där allt blir lite mer lättsamt och för min egen del känns det mer som ett riktigt seriöst träningspass på en annan bana än en tävling där allt måste ske på ett visst sätt. Kanske är det även en viss nostalgikänsla som infinner sig eftersom det var på liknande tävlingar som allt började en gång i tiden.

Mitt mål för tävlingen var att jobba med varje skott och verkligen bara ta ett skott i taget. Jag har lite svårt att vara här och nu när jag skjuter så ville verkligen jobba med det. Nu var det också lite kluriga vindar på köpet vilket förutsätter att man är närvarande vid varje skott för att kunna lyckas.

Så fokuserad och ett så bra genomförande som jag presterade i knä denna dag har jag inte gjort sedan jag sköt 394 i Hannover i maj. Jag tog verkligen ett skott i taget och gjorde det mesta rätt nästan hela tiden. Missade vinden några gånger som kostade lite nior men annars var det en bra skjutning som summerades till 387.

Fortsatte jobba bra även i liggen och de första 20 skotten satt fint. Efter 20 skott började det blåsa lite mer och ställningen förändrades lite så tyvärr stack några nior iväg där jag hade lite otur med decimalerna då de flesta var 9,9 och 9,8. Slutade på 391 men det fanns verkligen mersmak där. 

Även stående var en stabil skjutning. Första serien hade jag problem med nollpunkten i höjdled och byggde in för mycket spänningar. Andra och tredje serien kom jag in i ett väldigt bra flyt och sköt som i trans. Helt plötsligt hade jag bara 10 skott kvar och då började det blåsa rejält vilket gjorde att jag tappade rytmen och hade svårt att hitta tillbaka. Fick skjuta ett skott för att sedan vänta en minut innan jag kunde skjuta nästa och då är det svårt att hålla ett bra genomförande. 372 blev det till slut men det fanns betydligt mer i kroppen denna dag!

Totalt sköt jag 1150 vilket är säsongsbästa som dessutom sköts i kluriga vindar och var även lite i underkant för det var lite stolpe ut denna dag. Är verkligen jättenöjd med min prestation och hur jag uppfyllde målet om att jobba med varje skott och bara fokusera på det skott som var framför mig. Vann även DM men det var inte huvudfokus denna dagen.