SM, luftgevär

Våren 2010 var jag på plats i Kinna och Marks Skyttecenter för mitt första luftgevärs-SM. Sex år har gått sedan dess, mycket har hänt och nu var det återigen dags för ett SM på samma plats där det mer eller mindre en gång började.

2010 visste jag knappt vad jag höll på med men sköt bra ändå. När jag sedan blev medveten om det så blev det tyngre och svårare att skjuta bra eftersom jag tänkte för mycket på vad jag gjorde. Dessa år och alla timmar av träning har lärt mig att nu de senaste åren använda denna medvetenhet till något positivt. För tillfället skjuter jag luftgevär på ett mer stabilt sätt än jag gjort tidigare, i alla fall på träning. Med minnen från Swedish Cup i ryggen så var utmaningen och målet med denna tävling att omsätta träning till tävling på ett så bra sätt som möjligt.

Start blev lite tyngre och det höll i sig lite längre än jag räknat med. Jag hade svårt att komma in i nollpunken på ett bra sätt för att det sedan skulle skifta lite för mycket under de första serierna. Fick därför en del slängskott under de fyra första serierna som kostade för mycket poäng totalt. Jag försökte jobba med att få nollpunkt och stillahållning att fungera så bra det gick men lyckades inte helt. Det var först med 20 skott kvar som jag kände att ställningen stämde och då bestämde jag mig för att genomföra varje skott så som jag gör hemma på träning. Vill påstå att jag lyckades med 19 av dessa 20 skott där ett skott stack iväg den femte serien.

Resultatet summerades till 613,8 poäng vilket var 0,1 poäng sämre en mitt resultat på Swedish Cups sista dag. Ska erkänna att jag gärna önskat någon poäng till men jag är ändå nöjd då det följer en positiv resultatutvecklig vilket också var målet denna säsong. Det jag är väldigt nöjd med är min avslutning vilken var väldigt bra och att kunna skjuta så på tävling är något jag kommer ta med mig! Placeringsmässigt räckte 613,8 poäng till en 14:e plats vilket inte är någon topplacering men det var heller inte målet. Nu drar 50 meterssäsongen igång på allvar framöver och där ska det jagas desto fler topplaceringar!


Träffbilden från mina sista 20 skott. Totalt 207,3 poäng!