Sweden GP, omg. 2

Kristihimmelsfärd-helgen var det, som traditionen lyder, dags för den andra omgången av Sweden GP i Trollhättan, en inte allt för lyckad tävling för min del…


Under lördagen sköts helmatchen och det började väldigt dåligt i knä med många skott som stack iväg alldeles för långt och där jag inte fick ihop skyttet som helhet. Förmodligen var det en blandning av klurig vind och att jag var lite för avspänd inför uppgiften som gjorde att det inte fungerade idag. Knä har annars fungerat väldigt bra den senaste tiden. Fick bara ihop 377 poäng vilket är 10 poäng för lite för att det ska vara bra.

I ligg inledde jag lite defensivt och försiktigt eftersom jag tappat för många poäng i knästående men efter första serien så började jag skjuta ganska bra. Tyvärr hade jag otur med decimalerna denna dag då jag sköt många 9,9 och 9,8 som kostar när man räknar heltal och det stannade på 392.

Stående var helt okej även om det aldrig slog till och blev riktigt bra. Första serien var lite för dålig och sedan höll jag mig stabilt på 93 utan att jag riktigt fick till det och summerades till 369. Totalt så var det en ganska medioker och halvdålig match. Ingen ställning som blev riktigt bra och jag sköt alldeles för dåligt i knä. Därför blev slutpoängen inte mer än 1138 vilket var säsongs-sämsta och något jag inte alls är nöjd med…

I finalen fick jag lite revansch i knä och jag sköt en helt okej liggande. Även stående var helt okej även om jag fick lite spänningar i ett knä som ställde till det. Slutade på en lite sur 4:e plats till slut.

I söndagens match i 60 skott liggande blev det för mycket mentala anspänningar och för lite trygghet i mitt eget skytte. Det är helt enkelt för mycket som har strulat den senaste tiden på olika sätt för att jag skulle våga gå in och bara göra det jag skulle i mitt eget skytte. Resultatmässigt är det en serie i mitten som sänker poängen rejält… Hade jag skjutit den som de andra serierna så hade jag landat på acceptabla 615 poäng. Nu blev det istället 612,3 vilket är för lågt.

Totalt sett så blev helgens tävlingar i Trollhättan inte jättelyckade tyvärr, men det är bara att ta nya tag till tredje omgången av Sweden GP i Eskilstuna om två veckor.