Sweden GP, omg. 1 - Sävsjö

Tredje tävlingshelgen i rad och denna gång var det ner till Småland igen och Sävsjö för första omgången av Sweden GP.


Tävlingarna inleddes med 60 skott liggande på fredagskvällen och i början av matchen sköt jag ungefär som i Eskilstuna förra helgen om än lite mer stabilt men jag fick inte riktigt till det. Jag gjorde några mindre justeringar i ställningen efter 20 skott och där började det lossna innan jag avslutade med fantastiska 30 skott; 104,3 + 104,4 + 105,8 = 314,5. Detta är oerhört bra poänger och det var verkligen roligt att kunna skjuta tre så pass bra serier efter varandra. Summerades till 621,4 vilket var ca 6 poäng bättre än förra helgens resultat. Skyttet och känslan var mycket bättre denna dag och det var kul att det gav utdelning. Väldigt roligt att avsluta en skjutning med 10,9 också.

Efter grundomgången låg jag på 5:e plats och fick därför ladda om för final. Jag började bra de 10 första skotten och låg med i toppen där det var tajt. När enkelskotten började fick jag lite för mycket pulspåslag som sabbade allt och skotten blev lite sämre. Blev en 7:e plats till slut.

Lördagens helmatch började tungt då knä inte alls stämde. Det var framförallt balansen som strulade jag fick jobba mycket och länge för att inte dra ut skotten. Med hänsyn till förutsättningarna gjorde jag det ganska bra och fick ihop 384 poäng men det hade tagit ganska mycket tid. Därför fick jag försöka rappa på i liggen och vilken skjutning jag gjorde! Började med 35 tior i rad innan nervositeten påverkade mig och jag slarvade iväg två nior på slutet. Totalt 398 poäng och jag kan inte vara annat än nöjd med den skjutningen.

Även om jag hållit ett bra tempo i liggen så blev det ändå lite tajt med tid i stående. Jag kunde inte riktigt jobba med ställningen och nollpunkten så som skulle behövts och det blev lite för få tior. Totalt 365 i stående och 1147 i helmatchen blev en 4:e plats. I finalen var stående det enda som var okej och resten är bara att glömma. Var inte en av mina bättre finaler kan jag konstatera. Nu väntar några veckors träning innan jag åker ner till Hannover i Tyskland i början av maj.