Eskilstuna Open

Andra inomhustävlingen för säsongen men premiär för 60-skott liggande då jag enbart sköt helmatchen på Sweden GP i Sävsjö. Denna gång var det en vanlig testtävling och jag sköt både liggen och helmatchen på samma dag med ett par timmar emellan.

Inledde tävlandet med 60-skott liggande och det fungerade väldigt bra inledningsvis. De första 20-30 skotten så fungerade både ställningen och skyttet bra vilket också gav resultat poängmässigt. Min träning hittills har haft fokus på att komma in i min nya skjutställning. Detta har jag gjort genom att skjuta korta perioder om 10 skott för att sedan börja om med ställningen från början och sedan 10 skott till. Att jag inte legat i min skjutställning mer än dessa 10 skott under träning fick jag sota för nu då ställningsuthålligheten inte var lika bra som önskat. Efter ungefär halva matchen började det därför bli ganska jobbigt och det märktes ganska tydligt på tekniken och genomförandet. Jag avslutade matchen lite svagare än jag inledde den och slutade på 619,6 poäng. Okej resultat i sig för att vara första tävlingen och inte matchtränat på det sättet men jag kände ändå att det fanns lite mer att få ut ur skyttet denna dag.

Mat och ett par timmars vila så var det sedan dags för helmatchen. Under finalen i Sävsjö hittade jag rätt i knästående och på träningarna sedan dess har jag jobbat vidare på detta. Även denna dag hade jag stort fokus på avspänningen i axlar, armar och ryggslutet. Det låter basalt men ändock så viktigt för ett bra resultat och även lätt att glömma bort. Det gedigna jobbet lönade sig med 390 poäng och oerhört tajta träffbilder som resulterade i 411,4 poäng i decimaler. Dock hade det ett pris i form av tid vilket brukar vara en stor fiende för mig som är en långsam skytt men det var ingen fara än så länge.

Den efterföljande liggen blev tyvärr också en långsam historia. Var ganska passiv och osäker i skyttet från den tidigare liggmatchen så varje skott tog längre tid än det ska göra enlig min skottplan. Det drabbade mig poängmässigt då det var ett par som stack iväg på grund av att jag var för sen i skotten. Det drabbade mig också tidsmässigt vilket gjorde att det blev tajt i det avslutande stående. Slutade med 393 poäng i liggen.

Trots tidsbrist inledde jag stående väldigt bra första 15 skotten sen började det tyvärr strula med att skotten spreds i sidled. Jag försökte analysera vad som var fel och åtgärda det lite snabbt men det hade behövts mer tid för detta, något som jag tyvärr inte hade eftersom jag tillslut hade 13 sekunder kvar när sista skottet var avlossat. Slutade på 367 poäng vilket tyvärr är för lågt!

Totalt blev det 1150 poäng där jag är nöjd med knästående, otroligt sköt att det har lossnat nu! Liggande var okej egentligen men jag var alldeles för försiktig och avvaktande vilket kostade mig både tid och poäng. Stående är jag inte alls nöjd med men det fanns tyvärr inte så mycket jag kunde göra åt det denna dag. Totalt sett var ändå 1150 poäng okej och en förbättring mot 1144 i Sävsjö.