DM, Östergötland

Då var det dags att packa ihop säsongen 2017 och detta gjordes med en halvmatch och DM för Östergötland på banan i Skänninge. För första gången sköt jag också en halvmatch i tävlingssammanhang vilket var roligt.


För andra gången på kort tid sköt jag en mindre tävling på en för mig ny skjutbana där främsta målet inte var tävlingen i sig utan processen under matchen. Under säsongen har poängen varit lite sviktande och svikande, mycket på grund av att det alltid varit någon ställning som inte fungerat.

Målet med den här tävlingen var att ta det som ett seriöst träningspass där fokus skulle ligga mer på genomförandet och känslan än vad det blev i poäng. Efter lite problem under provskotten i knästående så sköt jag sedan stabilt och kontrollerat. Tyvärr blev poängen lägre än kvalitén på skyttet. I sista serien sköt jag hela tre stycken 9,9:or vilket var synd på en annars väl genomförd skjutning som slutade med 194 poäng, helt okej med andra ord.

Liggande blev en riktig kämpainsats där flytet inte riktigt fanns men där jag inte lät mig slarva och tappa på grund av det. Även här hade jag lite otur i sista serien med en 8,9 där jag kom emot avtryckaren för tidigt samt en 9,9. Blev därmed 196 poäng totalt.

2/3 avklarat av säsongsavslutningen där knä var bra, liggen var kämpig men där jag jobbade bra samt en del otur med decimalerna. Nu var det bara 20 skott kvar i stående och det började inget vidare. Det var mycket rörelse som drog ut skotten och det kändes som att nollpunkten var hög. När jag kontrollerade det så var den dock inte så hög och jag fortsatte skjuta vilket inte alls fungerade… Tog därför en paus och började om och då märktes det hur hög nollpunkten egentligen hade varit. Kom nu in i en helt annan stabilitet och sköt betydligt bättre och mer avspänt och fick avsluta skjutningen och säsongen på ett mycket bra sätt de sista skotten.

Med en inledning på 85 och avslutning på 95 så blev summeringen bara 180 och totalpoängen 570. Det var synd att jag inte kunde hålla i hela vägen idag både med hänsyn till genomförandet och sedermera slutpoängen. Dock har det varit lite så hela säsongen att jag sällan skjutit bra/hyfsat i alla tre ställningarna utan ofta har två stämt bra och sen dippat i den tredje. Det är ju det som är både tjusningen och förbannelsen med helmatchen att alla tre måste stämma för att det ska bli bra i slutänden.

Totalt sett är jag ändå nöjd. Bra genomförande i knä, bra kämpat i liggande och bra upphämtning i stående. Nu väntar en månads uppehåll från skyttet innan luften drar igång igen.


Prispallen: 2:a Michael Svensson, 1:a Mathias Sjöström, 3:a Niklas Moberg